Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Psihologul Adrian Gemănaru aleargă la maraton pentru copiii diagnosticați cu autism

ro

09 Jun, 2015 08:09 2051 Marime text
Psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat în anul 2015 la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada, pentru o terapie complementară, menită să reducă stimulările la nivel senzorial ale copiilor afectați de autism, va alerga 42 de kilometri la Maratonul Internațional Brașov, eveniment care va avea loc duminică, 14 iunie.
            Sub deviza “Alerg pentru Autism Marea Neagră”, Adrian Gemănaru și alți specialiști în autism ai Centrului „Marea Neagră”, al cărui președinte este, vor alerga la toate cursele competiției sportive, respectiv 10 km, 21 km și 42 km. Scopul este promovarea ineditului proiect realizat de psihologul român “Sensory therapy legs”, care ușurează activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitație și agresivitate, proiect care a fost nominalizat la World Autism Festival.
            Totodată, prin participarea la acest eveniment sportiv internațional, psihologii doresc să convingă Consiliul Județean Constanța să accepte un alt proiect revoluționar, care ar putea fi premiat internațional într-un viitor apropiat, intitulat “Delfinoterapie – șansă de recuperare pentru copiii cu dizabilități”. Proiectul este inițiat tot de Adrian Gemănaru, care este singurul psiholog din România acreditat pe terapia cu delfini.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii