Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD lovit crunt de un val de demisii! Listele impuse de la centru au spart buba nemulţumirilor

ro

15 Apr, 2016 17:58 1917 Marime text
 
În PSD este forfotă mare. Apropierea alegerilor, listele de candidaturi au scos la iveală interese și frustrări. Deputatul Aurelia Cristea, fost ministru pentru Dialog Social în Cabinetul Ponta şi preşedinte al filialei PSD Cluj-Napoca, a anunţat că demisionează în semn de protest faţă de decizia de schimbare a candidatului PSD la Primăria Cluj-Napoca. Mai exact, cărţile fuseseră făcute de anul trecut, din octombrie, când se vorbise ca Aurelia Cristea să fie candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca şi contracandidatul edilului în funcţie, liberalul Emil Boc.
 
După alianţa la nivel judeţean cu formațiunea lui Călin Popescu-Tăriceanu şi a lui Daniel Constantin, adică ALDE, social-democraţii de la centru au decis să fie sprijinit în cursa pentru Primărie independentul Octavian Buzoianu, om de afaceri, fost consilier local şi membru al Alianţei pentru România. În acel moment a explodat buba!
 
Imediat, şi-a anunţat demisia din funcţie preşedintele executiv al PSD Cluj-Napoca, Ducu Hotima, iar consilierul local Claudia Anastase a anunţat că se va alătura Partidului Mişcarea Liberală (formaţiunea înfiinţată de ex-deputatul PNL Horaţiu Buzatu) pentru a candida la CJ Cluj. Astăzi, şirul demisiilor a fost continuat de liderul PSD Cluj-Napoca, ex-ministrul Aurelia Cristea. Ea l-a acuzat pe şeful de partid Liviu Dragnea de dezinteres faţă de situaţia de la Cluj-Napoca.
 
Şi nu este prima filială în care a intrat dihonia. Şi la Vâlcea, Braşov şi Arad este aceaşi rumoare şi nemulţumiri după ce au fost impuşi de "mai sus" alţi candidaţi decât cei doriţi de teritoriu. Practic, organizaţia PSD Clujul este a patra în care nominalizările de la centru stârnesc furia teritoriului. În fiecare filială şi-au dat demisia oamenii din fruntea organizaţiei. Dragnea este ameninţat cu un val de peste 1000 de demisii în acest moment. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii