Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD, acuzat că vinde locuri în Parlament prin protocolul cu UNPR

ro

04 Feb, 2016 15:32 1731 Marime text
 
Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu susține că PSD, prin protocolul încheiat cu UNPR, "vinde locuri în viitorul Parlament pentru a scăpa de alegeri locale în două tururi".

Liberalul afirmă, într-un comunicat, că PSD nu susține alegerea primarilor în două tururi deoarece consideră că ar avea de pierdut de pe urma acestui sistem, iar pentru UNPR acest subiect a fost "o monedă de negociere și de asigurare a existenței politice".
 

"Ambele partide n-au avut nicio problemă în a sfida bunul simț și regulile democratice atunci când au transferat sute de primari prin celebra ordonanță marca Ponta & Dragnea pentru a-și asigura victoria în alegerile prezidențiale. La alegerile locale din acest an vor avea aceeași surpriză neplăcută ca în noiembrie 2014, pentru că electoratul îi va taxa", spune Teodor Atanasiu.

 
Liberalul subliniază că PNL va continua eforturile în Parlament pentru adoptarea legislației privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. El menționează că la consultările cu premierul Dacian Cioloș majoritatea celorlalte partide au susținut că sunt de acord cu principiul, dar nu de acum.
 

"O ipocrizie demascată încă o dată prin protocolul de colaborare semnat de PSD și UNPR. Dacă un lucru este corect pentru democrație peste 6 luni, peste un an sau peste 4 ani, înseamnă că este corect și astăzi", conchide Atanasiu.

 
Președinții PSD și UNPR, Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, au semnat, astăzi, un protocol care prevede colaborarea celor formațiuni în alegerile locale, votul într-un singur tur de scrutin și candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din aceasta toamnă, în funcție de rezultatul la alegerile locale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii