Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prototip aruncat în aer în timpul testelor. Armata română ar putea avea un nou transportor blindat

ro

30 Nov, 2014 19:51 2905 Marime text
Un nou tip de transportor blindat 8x8 a fost aruncat în aer la propriu pentru a i se testa rezistenţa în cazul unei exploziim relatează România TV.

Acţiunea a avut loc în timpul unor testări pe care rrmata română le efectuează în cazul unui nou transportor blindat 8x8 care ar putea intra în producţia de serie din 2016. TAB-ul este fabricat la uzina de la Moreni şi a trecut până acum prin zeci de teste, cele mai multe dintre ele la poligonul special al armatei de la Jegălia.

Proiectul este unul integral românesc. Specialiştii au vrut să vadă cum se comportă în cazul unei explozii, dacă sunt sau nu protejaţi oamenii, de aceea a fost amplasată o încărcătură de 8 kg de trinitrotoluen, iar după explozie au evaluat consecinţele, aproape inexistente.

Noul transportor va putea fi folosit în misiuni diverse, de la transportul militarilor în teatrele de operaţii, la evacuarea răniţilor din zone de conflict sau chiar ca centru de comandă. Deocamdată, TAB-ul 8x8 este un prototip. Când va intra în producţia de serie, va putea rula în cele mai dificile condiţii, atât pe teren accidentat, cât şi în apă de mică adâncime. Viteza maximă pe care o va putea atinge va fi de 120 de km/h.

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii