Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul la Penitenciarul Poarta Albă a încetat!

ro

14 Jul, 2016 14:39 1799 Marime text
Sute de deținuți din aproape 20 de penitenciare din țară au refuzat hrana astăzi. Unii s-au urcat pe acoperișul curții de plimbare, alții au lovit grilajele camerelor. Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că la Poarta Albă doar doi deținuți refuzaseră hrana, 124 la Iași, trei la Oradea, 15 la Miercurea Ciuc, unul de la Giurgiu, 56 la Vaslui, șase la București - Jilava, 68 la Tulcea, 133 la Bistrița, șase la Deva, 27 la Aiud, 43 la Bacău, 45 la Mărgineni, unul la Arad, 10 la Penitenciarul Târgu Mureș.
 
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, maiorul Gabriel Botezan, ne-a declarat că lucrurile s-au liniștit la Poarta Albă și toți deținuții au mâncat. Deținuții declaraseră că sunt solidari cu protestele din celelalte penitenciare din țară.

Oricum, la Penitenciarul de la Poarta Albă nu au avut loc confruntări cu paznicii și nici nu au existat tentative de provocare din partea acestora, cu excepția unui episod puțin mai tensionat ce a avut loc marți, când aproximativ 20-30 de civili ce s-au declarat rude ale deținuților au organiza un protest spontan în fața accesului sectorului de detenție de la Poarta Albă al penitenciarului. S-a solicitat ajutorul autorităților, au sosit forțele de intervenție rapidă care au descongestionat perimetrul de securitate creat de Grupa de Intervenție a Penitenciarului.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, în sectorul central din localitatea Poarta Albă își execută pedepsele 900 de persoane. Ieri, dintre aceștia, 200 au refuzat, ieri, hrana.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii