Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste la Târgu Secuiesc, după ce extremistul maghiar a fost acuzat de terorism

ro

03 Dec, 2015 10:03 1939 Marime text
Sute de oameni au ieşit în stradă la Târgu Secuiesc ca să îşi arate susţinerea faţă de extremistul arestat pentru că voia să detoneze o bombă de 1 decembrie, Ziua Naţională a României.
 
Protestatarii spun că activitatea naţionalistă a lui Istvan Beke nu este un motiv suficient pentru că el să ajungă după gratii, deşi procurorii DIICOT susţin că au probe care arată că suspectul ştia să facă o telecomanda prin care să acţioneze de la distanţă un dispozitiv exploziv şi deţinea o cantitate mare de materiale pirotehnice.
 
„Până acum a fost libertate şi acum este terorism" şi „vrem adevărul", au stricat localnicii, potrivit ştirileprotv.ro. „Un om superb, un tată superb, a păstrat tradiţiile lui, tradiţiile maghiare, a organizat evenimente culturale, nimic altceva. Om periculos, asta e o glumă bombastică", spune o vecină.
 
Procurorii DIICOT au descoperit că bărbatul plănuise totul de câteva luni. El urma să amplaseze bomba într-un coş de gunoi şi să o detoneze din magazinul pe care îl are în apropiere. Atacul din Ziua Naţională ar fi fost primul şi cel mai mic din tot planul. Beke Istvan era conştient că poate fi interceptat, aşa că în conversaţii folosea cuvinte codificate.
 
Sursa foto: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii