Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 9. Peste 20.000 de oameni prezenţi Se scandează împotriva întregii clase politice

ro

03 Nov, 2015 19:21 1379 Marime text
În această seară, Piața Universității a fost blocată de protestul oamenilor care cer demisia lui Cristian Popescu Piedone.
 
La ora 18.30, erau aproximativ 500 de persoane care s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta și a cere demisa lui Piedone pe care îl consideră vinovat de tragedia din clubul Colectiv, informează b1.ro. 
 
Protestatarii au venit cu steaguri şi cu pancarte pe care scrie "Corupţia ucide", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România", "Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României". Oamenii strigă "Ruşine să vă fie", "Piedone nu uita, va veni şi vremea ta", "Jos Oprea" şi "Jos Ponta".

UPDATE 9, ora 23.59

Mulţimea a ajuns din nou la Universitate şi a ocupat carosabilul din rond şi de la KM 0. Se strigă "E doar începutul, vrem demisia".

UPDATE 8, ora 23.30

Coloana trece prin Piaţa Unirii şi se îndreaptă spre Universitate. Potrivit HotNews, în momentul acesta, în coloana au mai rămas în jur de 8.000 - 8.500 de oameni.

UPDATE 7, ora 22.38

Peste 20.000 de manifestanţi au ajuns în faţa Parlamentului. Anterior, protestatarii au petrecut aproximativ o oră şi jumătate în faţa Guvernului, după care au ajuns la sediul MAI, pornind în marş din Piaţa Universităţii. Bucureştenii au ajuns şi la Primăria Sectorului 4. Cer demisia lui Piedone, acesta nu se află în cadrul instituţiei.

UPDATE 6, ora 21.33

Manifestanții adunați în Piața Victoriei pleacă spre Ministerul Afacerilor Interne. Aproximativ 15.000 de oameni scandează „Nu plecăm, până nu plecați”.

UPDATE 5, ora 20.39
 
Potrivit presei bucureştene, niciun oficial nu mai este în sediul Guvernului. Nici Victor Ponta, nici miniştrii. În zonă sunt importante efective de jandarmi. 

UPDATE 4, ora 20.32

Demonstranţii le cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv. Între timp, a avut loc şi prima demisie în contextul protestelor. Şeful Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Marius Dunca, a fost demis de către premierul Victor Ponta.

UPDATE 3, ora 20.29

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, a declarat că, în condiţiile în care oamenii continuă să iasă în stradă, cade Guvernul. „Dacă mai rezistă oamenii în stradă, în patru, cinci zile cade Guvernul”, a precizat acesta.

UPDATE 2, ora 20.07
 
În aceste momente, peste 13.000 de oameni sunt în stradă în centrul Capitalei, potrivit digi24.ro. Cordoane de jandarmi au înconjurat Palatul Victoriei, sunt şi poliţişti de la Rutieră care dirijează maşinile. Un moment emoţionant a fost când oamenii au trecut pe lângă o maşină de pompieri, pe care i-au numit „salvatori” şi i-au aplaudat minute în şir.

UPDATE 1, ora 20.01
 
Piața Victoriei a fost blocată de manifestanți, protestatarii continuând să vină dinspre Universitate. Câteva mii de oameni, potrivit unor estimări peste 8.000 de persoane, care au protestat inițial la Piața Universității, au plecat, pe jos, pe bulevardul Magheru, spre sediul Guvernului, scrie Agerpres. Jandarmeria a suplimentat efectivele prezente.

Sursa foto: Attila Biro/Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii