Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest spontan la mina Lonea din Valea Jiului

ro

10 Dec, 2014 23:39 1676 Marime text
Aproape o sută de mineri de la exploatarea de huilă Lonea din Valea Jiului participă în această seară la un protest spontan, infomrează România TV. Minerii refuză să intre în subteran, fiind nemulţumiţi de nerespectarea unui protocol semnat între Sindicatul "Muntele" şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara privitor la acordarea unor tichete-cadou, în conformitate cu prevederile din contractul colectiv de muncă.

Minerii au plecat, în marş, pe o distanţă de opt kilometri, din curtea exploatării de cărbune Lonea spre sediul CEH din Petroşani, unde au cerut să aibă o întâlnire cu unul dintre directorii generali ai complexului, relatează Agerpres.

Liderul sindical a adăugat că minerii nu ştiu când va fi acordată prima de Crăciun şi nici valoarea acesteia, discuţia pe această temă fiind amânată până la şedinţa Consiliului de Administraţie al CEH, din 16 decembrie. "Este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva", a afirmat Păduraru.

Potrivit acestuia, minerii mai au şi alte nemulţumiri, una dintre acestea fiind legată de lipsa materialelor necesare pentru lucrul în subteran.

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii