Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest inedit la Constanța. Mai mulți copii din Faleză Nord au protestat nemulțumiți că locul de joacă din cartier va fi demolat (galerie foto+video)

ro

14 Dec, 2017 09:59 7605 Marime text
Mai mulți copii din zona Faleză Nord au protestat în această dimineață după ce au aflat că în curând locul de joacă din cartier va fi demolat.
 

 ”Copiii protestează! Ieri, angajații Primăriei au venit să dezafecteze și locul de joacă din Faleză Nord, însă locuitorii din zonă s-au opus. În această dimineață am fost plăcut surprinși să vedem cum copiii iși apără dreptul la copilărie. Ei nu vor ca locul de joacă să fie dezafectat, micșorat, distrus după cum vor autoritățile. Două terenuri în suprafață totală de 1300 mp (adica 1/4 din suprafața actuală) sunt prevazute pentru modernizarea locului de joacă în prima etapă de modernizare; etapă pentru care domnul primar refuza să ne dea un termen de realizare. Mai întâi il distrug, când și cum îl va reface nici el nu știe” – se arată într-un mesaj postat pe Facebook de părinții copiilor. 

Pregătiți cu pancarte pe care și-au expus nemulțumirile micuții au ținut să protesteze față de decizia autorităților. 

”Locul acesta de joacă este de fapt un parc folosit de copii, părinți și bunici. De jur împrejur sunt blocuri. De când mă știu aici a fost teren viran și nu înțeleg se unde au apărut acești proprietary. Locuiesc în zonă de mai bine de 60 de ani” a declarat pentru ZIUA de Constanța Maria Lizica Neagu.

 
Aceasta a mai precizat că în urmă cu zece ani a fost montată în zonă o pancartă prin care locuitorii erau anunțați că acest teren a fost revendicat, dar că fostul edil, Radu Mazăre le-a promis că va face tot posibilul ca acest parc să nu fie distrus.
 

”Ieri în zonă au apărut mai multe utilaje și lucrători care trebuiau să demoleze parcul. Locuitorii din zonă s-au pus în fața utilajelor și i-au împiedicat pe muncitori să strice parcul. Aceștia au promis că vor reveni pe timpul nopții, dar locuitorii au blocat accesul în parc cu mașinile” a precizat Maria Lizica Neagu.

 
Astăzi mai multe clase de copii de la o școală din zonă au venit pe rand și au protestat împotriva deciziei de distrugere a singurului parc din zonă. De asemenea, un grup de părinți, bunici și copii au plecat către Primărie în această dimineață pentru a cere să fie găsite soluții astfel încât parcul să nu fie distrus.  


Sursa foto: ZIUA de Constanța și Facebook/Locuri de Joacă din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii