Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în faţa Spitalului Judeţean Constanţa. Mămicile au ieşit în stradă

ro

01 Feb, 2015 00:18 2096 Marime text
Aproximativ 50 de persoane au ieşit sâmbătă în stradă pentru a trage un semnal de alarmă faţă de condiţiile din Spitalul Judeţean Constanţa.
 
Oamenii s-au plâns iniţial de condiţiile de la Pediatrie, dar şi-au amintit apoi şi de mizeria din unele secţii, de atitudinea unor cadre medicale şi de problemele cu care s-au confruntat când au ajuns în spital, informează Adevarul.ro.

Mai multe mămici au realizat o pagină pe Facebook în care au aratat că sunt nemulţumite de situaţia de la Pediatrie. Acestea şi-au propus să facă un protest pentru a trage un semnal de alarmă faţă condiţiile din spital. Femeile spun că la Pediatrie este mizerie, că miroase urât în anumite saloane, că paturile sunt învechite şi geamurile ruginite.
 
De asemenea, acestea au anunţat că acesta nu va fi singurul demers de acest gen şi că vor continua până când Constanţa va avea un spital de copii sau măcar actuala secţie de Pediatrie va fi reabilitată.
 
Conducerea Spitalului Judeţean a anunţat că are o veste bună din acest punct de vedere. Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul pentru alocarea fondurilor pentru reabilitarea acestei secţii, în paralel urmând să fie găsite surse de finanţare pentru realizarea unui clădiri unde să funcţioneze o nouă secţie de pediatrie. Managerul Dănuţ Căpăţână a zis că reabilitarea secţiei ar putea fi încheiată până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor în cazul în care banii vor fi alocaţi în luna martie, mai informează Adevarul.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii