Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare în București. Protestatarii pornesc în marș spre Palatul Parlamentului. Astfel de acțiuni sunt și în țară (video)

ro

05 Nov, 2017 19:24 2325 Marime text
Protestatarii din Piața Victoriei - câteva mii de persoane - se deplasează în marș pe bulevardul Lascăr Catargiu spre Piața Romană și se îndreaptă apoi spre Palatul Parlamentului, circulația rutieră fiind oprită, informează Agerpres.ro. 
 
Oamenii strigă sloganuri precum 'Nu vrem să fim o nație de hoți!', 'Ieșiți din casă, dacă vă pasă!', 'PSD, ciuma roșie!'. Ei poartă steaguri tricolore, pancarte, vuvuzele și tobe.
 
Sunt însoțiți de forțe ale Jandarmeriei, inclusiv jandarmi călare, care le solicită protestatarilor să lase o bandă liberă.
 
Protestul a început în jurul orei 18,00, când oamenii s-au adunat în fața Guvernului.

Aproximativ 3.000 de persoane protestează în centrul orașului Cluj-Napoca cerând demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, și scandând împotriva Guvernului PSD. Oamenii agită steaguri tricolore și pancarte anti-PSD.
 
* Peste 2.000 de oameni manifestează în centrul municipiului Sibiu împotriva PSD într-un miting neautorizat, potrivit autorităților.
Oamenii s-au încolonat și merg pe principala pietonală din oraș, pe Nicolae Bălcescu, scandând "DNA să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roșie", "Justiție, nu corupție". La această manifestație au putut fi observați membri PNL și USR Sibiu.
 
* Peste 300 de persoane protestează și în Ploiești împotriva modificării Legilor Justiției. Manifestanții s-au strâns în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ, unde au scandat împotriva Guvernului și a liderilor social-democrați, iar la un moment dat au plecat în marș către sediile PSD și ALDE, aflate în apropiere, unde au scandat "PSD, ciuma roșie!" și "Hoții, hoții!".
 
Manifestanții afișează steaguri și bannere și pancarte cu mesaje precum: "România e în doliu/Ne moare viitorul" sau "Protestez, #rezist". La fața locului se află jandarmi care asigură ordinea și liniștea publică.
 
* La Iași, peste 500 de persoane au venit în Piața Unirii pentru a protesta împotriva guvernanților, numărul manifestanților fiind în creștere.
 
Manifestanții scandează "Iașul nu se lasă, hai ieșiți din casă!", "Veniți cu noi/Vă fură și pe voi!", "România-i țara mea și vreau să trăiesc în ea", "Nu se mai poate! Vrem anticipate!", "Jos guvernul hoțoman, fabricat în Teleorman!", "Vreau să stau acasă, hoții nu mă lasă!" .
 
Ei au vuvuzele, dar și pancarte pe care sunt inscripționate mesaje precum "Scoatem hoția din România!", "Justiția e independentă/La fel/ Separația puterilor în stat/NU vă lăsăm să ne furați România europeană, ciumaților", "Jos, jos, jos, guvernul ticălos!" "PSD, ciuma roșie!".
 
* Aproximativ 50 de persoane au protestat în tăcere în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, aceștia arătându-se nemulțumiți față de Legile Justiției, față de modificările anunțate la Codul fiscal, dar și față de neadoptarea legii pensiilor.
 
Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare începând cu ora 16,00, printre participanți aflându-se profesori, pensionari, părinți alături de copii mici, oameni de afaceri, dar și preotul paroh al Bisericiii Evanghelice din Bistrița, Johann Dieter Krauss.
 
Mesajele transmise de bistrițenii care au venit cu pancarte au fost îndreptate în special împotriva corupției: "Asta e hoție, nu democrație", "Nu corupției", "Jos labele de pe țara mea", "Nu vrem să fim o nație de hoți".
 
* Circa 700 de persoane protestează în Piața Victoriei din Timișoara împotriva guvernului, vorbitorii subliniind că nu este un miting pentru imaginea unei persoane, ci pentru ca Guvernul să înțeleagă că puterea în România înseamnă poporul, nu PSD.
 
Vuvuzele, lozinci ani-PSD și împotriva corupției se aud în piață.
 
''Jos nemernicia din România!'', ''Faceți-vă guvern la Jilava!'', ''Noaptea ca hoții, ziua mafioții!'' — sunt câteva dintre lozincile scandate de participanți.
 
* La Brașov, peste 1.000 de oameni au plecat de la Prefectură în fața sediului PSD, unde scandează 'PSD, ciuma roșie!', 'Hoții!', 'DNA să vină să vă ia!'.

Sursa: Agerpres.ro.
Sursa foto: Facebook/REzistentii din Piata Victoriei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii