Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 7. „Un oraş «cinstit» pentru nepoţii mei!” Protest al constănţenilor în Piaţa Ovidiu (galerie foto+video)

ro

20 Sep, 2015 16:36 2292 Marime text


Constanța protestează! Când? Astăzi, începând cu ora 17.00, în Piaţa Ovidiu.
 
„Dacă îți pasă de oraşul nostru, hai și tu să protestezi în Piața Ovidiu! Hai să se audă în zona veche tropăitul pașilor noștri!”, este anunţul postat pe o reţea de socializare, în cadrul unui grup ce poartă denumirea de „Marş pentru Constanţa!”. Motivele protestului sunt variate şi provin din nemulţumiri legate de reabilitarea Cazinoului şi a oraşului în general. „Pentru că noi, constănțenii, vrem un oraș mai curat, mai frumos și mai îngrijit. Pentru că vrem ca după ultimii 12 ani în care nu s-a făcut mai nimic pentru noi și orașul nostru, să redăm Constanței și constănțenilor simbolul acestui oraș, Cazinoul nostru cel frumos!”, anunţă organizatorii.
 
„Ultimii ani au plasat Constanța într-un con de umbră, nu s-au mai făcut investiții și banii cetățenilor, colectați din prea multe impozite și taxe pe plan local, au fost cheltuiți irațional și împrăștiați doar la anumite grupuri de interes personale și politice”, se mai precizează pe Facebook.
Acest demers, inițiat de către Cătălin Anghel, ca reprezentant apolitic al societății civile, „reprezintă dorința noastră pentru conștientizarea și începutul schimbării modului de gândire a constănțeanului față de propriul oraș, pentru că, cetățeanul trebuie să știe foarte bine care îi sunt drepturile dar și obligațiile, și să mai știe că, dacă vrea și se implică în mod activ, atunci chiar poate să schimbe acest oraș minunat!”, este mesajul lor.
 
De asemenea, organizatorii au menţionat că acest marș nu are caracter politic, ci este dedicat constănțenilor care sunt nemulțumiți de starea orașului și vor să schimbe modul de viață al constănțenilor.

UPDATE 7, ora 18.26
 
Protestele nu numai că nu s-au încheiat, ci se extind. Participanţii, după ce şi-au manifestat nemulţumirile şi la Cazino, se îndreaptă spre spital.

UPDATE 6, ora 18.07
 
În aceste momente, protestatarii se îndreaptă spre Cazino.

UPDATE 5, ora 18.05
 
După cum vă anunţam, constănţenii se folosesc de cartonaşe roşii pentru a-şi exprima nemulţumirile. „STOP construirea pe spaţiile verzi”, „Vrem un oraş CURAT şi CIVILIZAT”, „Vrem spaţii verzi, nu betoane”, „Vrem un oraş în care poliţia să îşi facă treaba”, „Renovaţi şcolile”, „Un oraş «cinstit» pentru nepoţii mei!”, sunt doar câteva dintre dorinţele exprimate.

UPDATE 4, ora 17.55
 
Atmosfera creată de participanţi este una inedită. Ei se folosesc de fluiere, steaguri şi diverse sloganuri pentru „a-şi spune păsurile”. „Constanţa este un oraş viu! Ştiu sigur că suntem mulţi dintre cei care vor să sancţioneze 12-13 ani de risipă în Constanţa”, transmite unul dintre participanţi.

UPDATE 3, ora 17.40
 
Zeci de constănţeni protestează în aceste momente. O altă nemulţumire este legată şi de pistele bicicliştor din oraş. 

UPDATE 2, ora 17.15
 
În urmă cu câteva minute, a început protestul. „Marş pentru Constanţa. Pentru că nouă ne pasă!”, este unul dintre sloganuri.

UPDATE 1, ora 16.49

Participanţii au pregătit şi o serie de cartonaşe galbene şi roşii, un nou mod prin care îşi manifestă nemulţumirile: „Hai să arătam cartonașele clasei politice din Constanța! Hai să le arătam că știm să ne apăram drepturile!”.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii