Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest al angajaţilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Ce a fost afişat pe parbrizul ambulanţelor (galerie foto)

ro

05 Oct, 2017 16:28 2545 Marime text
Protestul cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa continuă. Angajaţii care nu pot să iasă în stradă să ceară să fie făcută dreptate şi sunt la datorie în sprijinul celor care au nevoie de îngrijiri medicale, au ales să lipească în parbrizul autosanitarelor cu care merg la intervenţii un afiş prin care anunţă că sunt alături de colegii care participă la acţiunile de protest. 

Astfel, în parbrizul unei ambulanţe sosite la o intervenţie pe bulevardul Ferdinand din Constanţa, unde o femeie a fost accidentata în timp ce traversa pe marcajul pietonal a fost postat un afiş care anunţă participarea la protestul naţional. 

Reamintim că, în data de 28 septembrie la sediul SAJ Constanţa a avut loc o acţiune de protest la care au participat câteva zeci de angajaţi. Sindicaliştii reclamă scăderea veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. Conducerea federaţiei vrea să fie invitată la discuţii pe această temă şi să primească un răspuns favorabil până în data de 4 octombrie, de la premierul României sau de la ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, la adresele şi propunerile înaintate de sindicalişti, care speră totuşi că reprezentanţii statului vor găsi soluţii de rezolvare favorabilă pe cale paşnică. În caz contrar, vor fi demarate greve de avertisment sau chiar grevă generală, anunţă Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România.
 
O altă solicitare a sindicaliştilor este starea şi situaţia parcului de ambulanţe din serviciile publice. Printre situaţiile care au dus la starea actuală a parcului de ambulanţe se numără: lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program demarat în 2007; întreruperea achiziţiilor de ambulanţe în semestrul I al anului 2015 privind achiziţia ultimului lot de 300 de ambulanţe din contractul-cadru multianual, care a expirat în iunie 2015; incapacitarea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Interne de a încheia un nou acord-cadru pe patru ani pentru serviciile publice de ambulanţă şi SMURD, proiect demarat în august 2015. Nu în ultimul rând, sindicaliştii reclamă deficitul de personal în serviciile publice de ambulanţă.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii