Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propuneri pentru părinţii care revin mai devreme la muncă

ro

24 May, 2016 22:20 1618 Marime text
La Parlament a fost depus un proiect de lege prin care se propune ca părinţii care revin la serviciu mai devreme de termenul limită al concediului pentru creșterea copilului să primească un... stimulent, ca să spunem aşa. Prin modificarea legii, practic se propune ca cei care se duc mai repede la muncă să primească jumătate din indemnizația corespunzătoare perioadei rămase, în locul stimulentului lunar de inserție, care în prezent reprezintă 85% din salariul minim brut pe economie.
 
În motivarea proiectul de lege, acest stimulent de inserție este considerat insuficient atât pentru a convinge părinții să se întoarcă mai devreme la muncă, cât și pentru a asigura creșterea copiilor.
 
Prin urmare, proiectul de lege propune ca “persoanele beneficiare ale indemnizației lunare pentru creșterea copiilor, ce își reiau activitatea înainte de expirarea termenului legal al concediului pentru creșterea copilului, au dreptul la plata a 50% din indemnizația cuvenită pentru toată perioada rămasă în care ar fi încasat această indemnizație, fără stimulentul de inserție”.
 
Autorii proiectului spun că această revenire a părinților în activitate ar aduce venituri suplimentare bugetului de stat, prin încasarea impozitelor legale prevăzute în Codul fiscal. Potrivit legislației actuale, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, revin într-o formă de activitate economică și obțin venituri supuse au dreptul la un stimulent de inserție lunar.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii