Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere legislativa privind terapia copiilor cu autism

ro

13 Apr, 2010 16:20 1209 Marime text

Senatul a adoptat astăzi o propunere legislativă privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de terapie comportamentală, care vine în sprijinul persoanelor care suferă de autism şi asigură cadrul organizatoric pentru tratarea acestei afecţiuni.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 80 de voturipentru şi unul împotrivă, reprezentanţiiPSD-PC, PNL şi PDLanunţându-şi sprijinul pentru iniţiativă în timpul dezbaterilor. Vicepreşedintele Senatului, liberalul Teodor Meleşcanu a spus că acest proiect este "un pas înainte pentru crearea unui cadru legislativ". La rândul său, democrat-liberalul Tudor Udriştoiu a atrasatenţia asupra problemelor de finanţare cu care s-ar putea confrunta legea, spund însăcă iniţiativaeste"o poartă care se deschide copiilor cu autism".

Potrivit iniţiatorilor,propunerea urmăreştesă pună ordine în domeniul îngrijirilor de sănătate pentru persoanele care suferă de afecţiuni precum autismul şi să asigure accesul populaţiei la aceste îngrijiri, punând de acordaplicarea terapiei comportamentale cu practicile Uniunii Europene.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii