Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere de includere a Cazinoului pe lista monumentelor UNESCO

ro

05 Apr, 2016 11:06 1825 Marime text
 
Senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare premierului Dacian Cioloş, pe tema reabilitării și posibilității includerii Cazinoului pe lista monumentelor UNESCO.

În documentul adresat şefului Guvernului, parlamentarul constănţean spune că, de 16 ani, Cazinoul din Constanţa a fost tratat ca o minge de ping-pong.


„În 2000, la final de mandat, predecesorul lui Radu Mazăre a reuşit, printr-o decizie a judecătorilor, să readucă bătrânul Cazinou în patrimoniul Constanţei. (…) În 2007, prin «dărnicia» lui Radu Mazăre, Cazinoul a fost concesionat unei firme care l-a adus în starea de degradare în care se află şi astăzi. Odată contractul de concesiune reziliat, clădirea-simbol a fost, din nou, pasată de la Primărie, la Compania Naţională de Investiţii şi invers. Scopul declarat, dar nerealizat, a fost reabilitarea Cazinoului. Chiar și astăzi, clădirea care străjuieşte marea este o paragină, oferind constănţenilor şi turiştilor un peisaj sumbru”, se arată în interpelare.


În opinia senatorului Christian Gigi Chiru, implicarea Guvernului în demersul salvării Cazinoului este unica salvare a acestuia.  

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii