Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere CSM pentru funcţia de presedinte al secţiei comerciale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

ro

16 Sep, 2010 22:04 1131 Marime text
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a propus azi, 16 septembrie 2010, Preşedintelui României numirea domnului judecător dr. Adrian Bordea în funcţia de preşedinte al Secţiei Comerciale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Funcţia de preşedinte a Secţiei comerciale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a devenit vacantă la data de 07 iulie 2010, ca urmare a eliberării din funcţie, prin pensionare, a domnului judecător Gheorghe Buta, preşedintele Secţiei comerciale a instanţei supreme.

Domnul judecător dr. Adrian Bordea este în prezent delegat în funcţia de preşedinte al Secţiei comerciale a Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit legii, numirea în funcţia de vicepreşedinte al ÎCCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.

Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii