Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul “Zâmbeşte Dulce” va fi testat în licee şi centre universitare din Constanţa

ro

12 Nov, 2015 17:50 2097 Marime text
Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Interact Pontus Euxinus alături de Rotaract Pontus Euxinus şi Asociaţia Sweetland readuc proiectul Zâmbeşte Dulce.

Proiectul se va desfăşura în mai multe licee şi centre universitare din Constanţa cum ar fi: Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Naţional George Călinescu, Liceul de Arte Regina Maria, Universitatea Ovidius , iar doritorii îşi vor putea testa gratuit glicemia.

Acest test al glicemiei va fi efectuat de medici rezidenţi şi studenţi de la facultatea de medicină în cel mai sigur cadru posibil. În urmă testării, medicii le pot sugera persoanelor a căror glicemie nu se încadrează în limitele normale să consulte un diabetolog sau să îşi stăpânească alimentaţia.

Scopul pe care cele trei organizaţii menţionate îl urmăresc prin acest proiect este acela de a forma o lume mai conştientă de sănătatea sa, şi, în principal de această afecţiune - diabetul zaharat - foarte întâlnită, dar destul de des ignorată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii