Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de dezvoltare de la Sulina, printre cele mai mici probleme ale Deltei Dunării

ro

01 Feb, 2011 22:29 1151 Marime text

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta avertizează că proiectul de dezvoltare a plajei din Sulina, care a declanşat procedura de infringement în cazul României nu este singular, la nivelul Deltei Dunării existând zeci de alte proiecte de construcţie care nu întrunesc condiţiile prevăzute de Regulamentul de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD) consideră că iminenţa trecerii la etapa contencioasă a procedurii de infringement declanşată de Comisia Europeană nu reprezintă o surpriză, având în vedere haosul în construcţiile din Delta Dunării.

SDD semnalează într-un comunicat de presă o situaţie extrem de îngrijorătoare care poate avea efecte deosebit de grave asupra Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, sit al patrimoniului mondial UNESCO. Este vorba despre netranspunerea în legislaţia locală a HG nr. 1516/2008 privind aprobarea Regulamentului-Cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Documentul instituie reguli clare privind regimul construcţiilor pe teritoriul rezervaţiei, urmârind dezvoltarea durabilă a zonei şi protejarea tradiţiilor şi a patrimoniului local.
Citeste mai mult pe realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii