Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Cantină socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari", demarat Primarul Nicolae Matei - „Acest proiect este un reper pentru locuitorii oraşului"

ro

08 Jun, 2012 21:26 1934 Marime text
dscf4796_.jpgPrimăria Năvodari a lansat, ieri, demararea proiectului „Cantină socială şi Centru de zi în localitatea Năvodari - Reabilitare şi modernizare", derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

În apropierea Liceului „Lazăr Edeleanu" există un imobil care pe vremuri fusese cantina unităţii de învăţământ. Timpul nu a trecut neobservat pe lângă acesta, care a ajuns într-o stare de degradare avansată. Primăria Năvodari a decis să renoveze şi să reamenajeze clădirea, pentru a o folosi în interesul locuitorilor oraşului. Astfel, viitoarea Cantină socială şi Centrul de zi vor fi reabilitate din fonduri europene. Valoarea totală a acestuia se ridică la 4.765.000 de lei. Contribuţia financiară a Uniunii Europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională se ridică la 3.094.394 lei, contribuţia bugetului local este de 679.726,89 lei, iar contribuţia Primăriei Năvodari este de 77.022 de lei. Beneficiarii direcţi ai acestui program sunt 200 de persoane provenite din familiile nevoiaşe, care vor primi cel puţin câte o masă caldă pe zi, 25 de copii, cărora li se vor acorda servicii socio-educative şi 60 de persoane, care vor beneficia zilnic de servicii sociale. Beneficiari indirecţi ai proiectului sunt familiile persoanelor asistate social din cadrul Cantinei sociale, personalul angajat din cadrul Cantinei sociale şi al Centrului de zi, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în oraşul Năvodari. Proiectul „Cantină socială şi Centul de zi" va fi compus din Centru de zi pentru persoane în vârstă, două centre de zi pentru copii, un cabinet psihologic, un cabinet stomatologic, un cabinet de medicină generală, o sală de tratamente medicale şi o cantină socială. Lucrările de reabilitare a viitorului centru social vor consta în amenajarea unor spaţii tehnologice şi a unui lift pentru alimente. De asemenea, vor fi reabilitate instalaţiile sanitare, termice şi electrice. Perioadă de implementare a investiţiei este de 18 luni. „Alegerile din 10 iunie pentru noi sunt ca o staţie. De săptămâna viitoare ne vom apuca de treabă. Acest program este un prilej să demonstrăm că nu e vorba de poveşti. Este un proiect la care am muncit doi ani şi acum este în implementare. Este unul dintre proiectele în valoare de 60 de miliarde de euro, care vor fi implementate la Năvodari. Acest proiect este un reper pentru locuitorii oraşului. Este un model care reprezintă un succes al echipei lui Matei. Va fi un centru social multifuncţional pentru copii şi pentru persoanele în vârstă. Prin acest centru vom locuri de muncă şi bunăstare în Năvodari. Aştept cu nerăbdare inaugurarea centrului, ca să ne bucurăm împreună de el. Să ştiţi că oraşul Năvodari este pe mâini bune", a declarat primarul Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii