Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pilot la MAI Polițiștii constănțeni de la ordine publică vor primi tablete

ro

19 Aug, 2016 12:19 3577 Marime text

Polițiștii de la IPJ Constanța care desfășoară activități în teren, vor primi de la minister tablete electronice care să le facă munca mai ușoară. Potrivit unui comunicat remis astăzi, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus implementarea unui pachet de dezvoltare instituțională în care intră și un proiect pilot de a-i dota pe polițiștii care acționează în teren cu astfel de dispozitive electronice.
 
Proiectul celor de la MAI va fi finanțat din bani europeni, respectiv din Fondul pentru Securitate Internă.
 
Cu sprijinul noilor gadget-uri, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat și rapid la bazele de date și vor putea introduce în sistem informații direct de la fața locului, se arată într-un comunicat al Ministrului de Interne.
 
Astfel, verificarea identității persoanelor va fi mult mai rapidă, existând posibilitatea inclusiv a vizualizării în timp real a datelor și imaginii celor verificați. Totodată, echipajele care intervin la urgențele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasării la fața locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate și eventualul trecut infracțional al acestora, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, crescând eficiența acțiunilor operative.
 
Deocamdată, proiectul pilot urmează să fie implementat doar în județele Constanța, Brașov și în municipiul București, urmând ca primele tablete să fie date în utilizarea structurilor de poliție până la sfârșitul acestui an.
 
Ulterior acestui pilot, se intenționează ca astfel de dispozitive să fie introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliției de Frontieră Române.
 
În cadrul proiectului pilot, în valoare de aproximativ 512.000 euro, se vor achiziționa de către Inspectoratul General al Poliției Române un număr de 665 de tablete și se va dezvolta sistemul de interconectare și comunicare securizată între acestea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii