Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect internațional ACES, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu

ro

15 Jan, 2014 09:34 1902 Marime text
În perioada 9 – 13.01.2014, 8 elevi ai Colegiului Național Pedagogic Constatnin Brătescu, însoțiți de directorul instituției, prof. Anamaria Ciobotaru, coordonatorul pe proiecte și programe educative, prof. Adriana Bucioc și responsabilul pe proiecte internaționale, prof. Cristina Gîlă au participat în Graz, Austria și Senec, Slovacia la a doua întâlnire a proiectului ACES - Flying with different feathers, proiect care se derulează în perioada septembrie, 2013- martie, 2014.

ACES –Academia Centrală a Şcolilor Europene a fost înfiinţată de Fundaţia ERSTE în colaborare cu Interkulturelles Zentrum ( Austria) şi VCELI DOM  (Republica Slovacă) precum şi cu Ministerul Educației din 15 ţări. Scopul acestei organizaţii este acela de a derula proiecte de colaborare între şcoli din ţări ale Europei Centrale şi de Sud-Est.

În anul 2013 au câştigat 44 proiecte şi 105 şcoli, din cele peste 2000 de proiecte depuse,  în urma  selecţiei organizate de Academie, acestea primind și grant pentru implementarea lor.

Partenerii Colegiului în proiectul aprobat de ACES sunt: Gymnasium of Anton Bernolak, Senec, Slovacia şi NMS- Dr. Renner , Graz, Austria.
Proiectul a pornit de la ideea de a-i învăţa pe tineri să observe diversitatea ce ne înconjoară. Astfel, prejudecățile din societatea noastră pot fi atenuate prin recunoaşterea activă a individualităţii ce ne diversifică.

Şcolile implicate în proiect sunt şcoli multiculturale, cu elevi ce aparţin minorităţilor naţionale, ce pot relaţiona mai bine folosind arta ca mijloc de cunoaştere culturală reciprocă, de a înlătura barierele de comunicare interumană. Proiectul contribuie la promovarea  valorilor diversităţii prin intermediul artelor. Experiența pe care o are Colegiul în derularea proiectelor internaționale, anual, instituția noastră derulând 4-5 proiecte internaționale a constituit un exemplu de bună practică pentru școlile implicate în proiect.

Programul activităților a cuprins – vizită la primăria orașului Graz și discuții cu reprezentanții orașului, vizitarea orașelor Graz și Bratislava, vizionarea unor spectacole multiculturale oferite de școlile participante în proiect, precum și elaborarea programului de activități pentru următoarea întălnire din cadrul proiectului care va avea loc în luna februarie, în Colegiul nostru.

Rezultate aşteptate ale proiectului sunt: îmbunătăţirea dialogului profesori-elevi, alcătuirea unui blog şi  a unui forum de discutii pe internet pe tema diversității, precum și  a unui ghid de bune practici pe tema interculturalității.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii