Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect finanţat de UE, pentru combaterea eroziunii costiere

ro

10 Jan, 2011 20:03 1114 Marime text

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a demarat lucrări de reabilitare pe falezele din Olimp, Costineşti, Tuzla şi Eforie Sud. Aceste lucrări sunt preconizate să se finalizeze până în anul 2012 şi au rolul de a reface falezele erodate.

De asemenea, ABADL a promovat proiectul "Asistenţă tehnică pentru pregătirea de proiecte AXA PRIORITARĂ 5 -Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc.Domeniul major de intervenţie 2 - Reducerea eroziunii costiere", finanţat de Uniunea Europeană prin POS Mediu. Acest proiect va avea o durată de 8.5 luni şi se va derula în perioada ianuarie - septembrie 2011. Prin acest proiect ABADL atrage fonduri de 100 milioane de euro pânăîn anul 2014 pentru lucrări de refacere a plajelor litorale.

Proiectul a fost atribuit firmei SC HALCROW Romania SRL în urma procedurii de licitaţie deschisă, al cărei anunţ de participare a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, la valoarea de 5.179.587 Euro cu TVA.

Sectoarele cele mai afectate de fenomene de eroziune situate în sudul litoraluluisunt Mamaia Nord, Mamaia Sud, Tomis, Eforie Centru, Eforie Sud, Tuzla, Olimp-Venus, Saturn-Mangalia, 2 Mai - Vama Veche. Eroziunea cea mai accentuată se manifestă in staţiunea Mamaia, unde se estimează o retragere a liniei ţărmului de circa 40 m în următorii 20 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii