Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de reducere a riscului accidentelor de munca

ro

28 Apr, 2010 18:26 1076 Marime text

Refacerea Legii securităţii şi sănătăţii muncii, amendarea şi reformarea sistemului de asigurare la accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi revitalizarea Inspecţiei Muncii, se numără printre propunerile dintr-un proiect lansat miercuri de confederaţiile patronale şi cele sindicale. Propunerile sunt făcute ca urmare a creşterii numărului accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale.

Conform datelor centralizate de iniţiatorii proiectului, în perioada 2004-2008, în fiecare zi a murit un om în accident de muncă. Media zilnică de accidentaţi, pentru perioada 2004-2008, este de 13,78, iar media zilnică a cazurilor noi de îmbolnăviri profesionale, în anul 2008, este de 3,5 lucrători, se mai arată în proiect.

Propusspre dezbatere guvernului şi "tuturor celor interesaţi", Proiectul Strategiei Naţionale în Domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă a fost lansat în 28 aprilie pentru că aceastădată are dublă semnificaţie, fiind şi Ziua Internaţională pentru Sănătate şi Securitate la locul de muncă, dar şi Ziua Comemorării victimelor accidentelor de muncă şi ale bolilor profesionale, după cum precizează reprezentanţii CNS "Cartel ALFA".

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii