Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul „Prima Maşină”, noi piedici. Ce norme trebuie să îndeplinească contractantul

ro

22 Dec, 2014 10:36 1270 Marime text
Programul „Prima Maşină”, prin care statul va garanta jumătate din creditul contractat în vederea achiziţionării unui autoturism nou, ar fi trebuit să se lanseze la 1 noiembrie, însă băncile nu pot acorda nici acum acest tip de finanţare, întrucât nu există norme de creditare, scrie adevarul.to.

Contractantul unui astfel de credit trebuie să declare, la data solicitării finanţării, pe propria răspundere, că nu a mai deţinut în proprietate un alt autoturism nou. De asemenea, solicitantul finanţării trebuie să nu înregistreze restanţe la bugetul consolidat de stat şi la plata altor credite bancare. Solicitantul se obligă să nu înstrăineze autoturismul achiziţionat, fără acordul băncii, pe toată durata de valabilitate a garanţiei. Totuşi, există unele excepţii: preluarea creditului de către o altă persoană care îndeplineşte toate criteriile programului, achitarea integrală a împrumutului sau înlocuirea maşinii de către asigurător în cazul unei daune totale.

Solicitantul creditului are obligaţia, la momentul achiziţionării maşinii, să încheie o poliţă de asigurare CASCO, care acoperă cel puţin riscurile de avarii şi de furt, fără franşiză pentru daune totale de avarii sau furt, sau cu o franşiză de maximum 100 de euro, pentru daunele parţiale de avarii sau furt.

Totodată, programul impune anumite condiţii şi pentru autoturismul ce urmează să fie cumpărat. Acesta trebuie să fie nou, produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import, să fie achiziţionat de la o persoană juridică cu obiect de activitate în vânzarea de autoturisme, iar preţul maxim este de 62.000 de lei (50.000 de lei plus TVA), echivalentul a 14.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii