Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul de reducere a riscului seismic, aprobat de Guvern

ro

05 May, 2014 11:58 2025 Marime text
Guvernul a alocat 5 milioane lei pentru finalizarea lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic la 22 de constructii cu destinatia de locuinta multietajata. Hotararea a fost luata in cadrul ultimei sedinte a executivului.
Cladirile au fost incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si prezinta pericol public.
Investitiile vor fi realizate prin Programul de actiuni pe anul 2014 privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic la constructiile cu destinatia de locuinta multietajata.
Programul vizeaza in primul rand constructiile de locuit inalte din beton armat realizate inainte de anul 1941. De asmenea au prioritate cladirile cu peste P+3 etaje, construite inainte de anul 1978 si care detin spatii publice la parter sau alte nivele ale cladirii.
In anul 2012 programul a beneficiat de un suma de 5,26 milioane lei pentru interventii, alocata din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Amintim că, potrivit hărţii întocmite de Autoritatea de Supraveghere financiară împreună cu Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare, Constanţa este pe lista judeţelor cu risc seismic ridicat.
Sursa: arenaconstruct.ro
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii