Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza pentru trei zile Se răceşte vremea în Dobrogea

ro

30 Sep, 2011 05:23 1243 Marime text

Aerul rece afectează regiunile estice ale ţării noastre, unde temperaturile scad la valori apropiate de normele climatologice, nu vor fi mai mult de 17...18 grade în subcarpaţii Moldovei. Sâmbătă aerul răcoros începe să se retragă, aşa că aerul mai cald va cuprinde toate regiunile. Încălzirea este însă de scurtă durată: duminică în Moldova şi în Dobrogea se răceşte din nou.

Toamnă în toată regulavineri, în jumătatea estică a ţării, unde se adună norii şi izolat va ploua slab. În plus, temperatura aerului continuă să scadă şi ajunge în parametrii normali pentru sfârşitul lunii septembrie. În restul teritoriului însă, meteorologii anunţă soare întreaga zi. Doar vântul va prezenta unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la munte.Amiaza adună în termometre valori termice de la 15...17 grade în zona subcarpatică a Moldovei, până la cel mult 27 de grade în vestul Olteniei.

Se strâng norii şi pesteCapitalăşi sunt şanse să cadă câţiva stropi de ploaie. Regimul termic va fi moderat din cauza norilor, aşa că la amiază temperatura nu trece de 23 de grade. Vântul suflă slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu are variaţii semnificative de la 760 mm coloană de mercur.

La munte pestezi vor fi şi nori, dar şi destule intervale însorite. Vântul bate mai tare şi astăzi în zonele de creastă, iar norii se strâng pesteCarpaţii Orientali şi peste masivele din estul Carpaţilor Meridionali, unde pe suprafeţe restrânse aduc şi ploi slabe. În aceste condiţii şi temperatura aerului mai scade comparativ cu valorile înregistrate ieri. Veşti mai bune ne aduc meteorologii în acest weekend, când se pare că se mai încălzeşte vremea la munte şi norii se risipesc.

La mareeste o zi schimbătoare, cu nori dar şi cu scurte intervale însorite. Vântul se agită temporar peste zi, dar spre seară şi la noapte va slăbi în intensitate. În aceste condiţii răcoarea toamnei devine pătrunzătoare:nu vor fi mai mult de 19...20 de grade în aer, şi tot 19 grade şi în apă.Octombrie însă, vine cu vreme frumoasă şi în uşoară încălzire. Norii se mai strâng temporar sâmbătă, dar duminică se înseninează. Maximele mai cresc şi vor fi cuprinse între 20 şi 22 de grade, dar vântul continuă să prezinte intensificări.

Sâmbătăîncepe cu vreme frumoasă şi caldă.Temperatura aerului creşte, iar maximele cuprinse între 20 şi 29 de grade, vor fi cu aproape 7 grade mai mari decât normele climatologice ale datei.În regiunile estice vântul mai sprinten aduce şi norii, dar ploile se lasă în continuare aşteptate. Poate câţiva stropi îşi vor face apariţia la lăsarea serii, în zona Carpaţilor Orientali. În celelalte regiuni e vreme frumoasă, cu soare şi nori puţini.

Vremea se încălzeşte din nou sâmbătă şiîn Bucureşti, aşa că va fi soare, iar la amiază termometrele indică 27...28 de grade.

Duminicăaşteptăm tot vreme însorită, dar şi câţiva nori. Se răceşte iar în regiunile estice, unde şi vântul va fi mai sprinten. În restul ţării cerul va fi senin. Valorile maxime de temperatură abia ajung la17 grade în Suceava şi în Piatra Neamţ, dar în vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin se vor atinge 28 de grade.

Duminică e soare înCapitalăşi vântul moderat. Temperatura scade uşor, din cauza aerului mai răcoros ce pătrunde în partea de est a ţării, aşa că la amiază vor fi în jur de 25 de grade.

sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii