Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo Vreme excelentă pentru plajă

ro

11 Sep, 2011 05:51 951 Marime text

În Capitală, soarele prezent încă de la primele ore va încălzi atmosfera până la 30-31 de grade la amiază, o valoare mai mare decât ar fi normal pentru această dată. Cât despre vânt, abia se va simţi, pentru că suflă slab.

Munte

Cine nu şi-ar dori acum o mini-vacanţă la munte fără strop de ploaie sau umbră de nor pe cer?! Acum e momentul să porniţi spre munte, dacă nu aţi facut-o deja. Vremea va fi frumoasă şi astăzi, cu soare mult şi nori puţini. Chiar dacă va fi răcoare dimineaţă, la amiază e cald şi frumos. Vântul nu mai trece nici el de moderat şi temperaturile cresc încă şi mai mult astăzi.

Mare

Vremea excelentă pentru plajă rămâne în continuare pe litoral, unde cerul e senin, iar temperaturile, de vară. Probabil că sunt printre cele din urmă zile frumoase şi calde până vara viitoare, aşa că ar trebui să profitaţi. Cerul este mai mult senin, iar la amiază termometrele vor arăta între 24 şi 27 grade. În apă, în apropierea ţărmului, vor fi până la 23 de grade Celsius.

În vestul ţării vremea se va încălzi semnificativ astăzi, pentru că dinspre vest vine o masă de aer mai cald, ce va aduce iarăşi vara în toată ţara. Peste 30 de grade sunt la amiazăîn Banat şi în Crişana: 32 de grade la Timişoara şi în Arad, dar izolat pot fi şi 33 de grade.

Se mai încălzeşte puţin şiîn Transilvania: 26 de grade vor fi la Cluj şi în Sibiu, 25 la Braşov şi 24 la Miercurea Ciuc. Despre ploi nici nu încape vorbă astăzi, vor fi doar câţiva nori răzleţ şi inofensivi prin nord-vest.

In sud va fi soare toată ziua. Chiar dacă dimineaţă este mai răcoare, la amiază predomină valorile termice mai mari de 30 de grade: 32 de grade la Drobeta şi Giurgiu. Nu este exclus ca în vestul Olteniei să fie şi 33 de grade. Sunt valori cu circa 4-5 grade mai mari decât normalele perioadei.

Şiîn Dobrogeaeste o zi însorită şi se mai încălzeşte faţă de ieri. Dimineaţă încă mai e răcoare, dar amiaza aduce 30 de grade la Cernavodă, 29 la Tulcea şi 26 la Constanţa.

Şiîn Moldovaziua începe răcoroasă, cu 11-12 grade în termometre, dar cu soare. Temperatura creşte repede până la amiază şi ajunge la 29 de grade în Focşani şi Galaţi, 27 în Bacău şi Iaşi, şi 25-26 de grade în partea de nord a regiunii

sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii