Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pentru saptamana viitoare

ro

01 Nov, 2009 19:54 3732 Marime text

Prima zi de noiembrie seamana mai degraba cu prima zi de decembrie. Meteorologii au anuntat ca temperaturile din aceasta perioada sunt mult mai mici decat ar fi normal. Chiar daca saptamana viitoare incepe tot cu vreme rece, peste cateva zile se va incalzi usor, temperatura revenind la normalul acestei perioade, anunta, duminica, Realitatea TV.

Ziua de duminica debuteaza extrem de rece si cu ceata care va persista in regiunile de campie ale tarii. Nici macar la pranz nu putem spera la o ameliorare a vremii, chiar daca precipitatiile se restrang aratandu-se sporadic doar prin sud si est. Ninsorile se rezuma si ele la cateva fulguieli prin Moldova si in zona de munte, dar maximele anuntate sunt intre zero grade in depresiunile din estul Transilvaniei, trei-patru grade in nordul Moldovei si cel mult opt-noua grade Celsius in sudul si vestul tarii.

In Capitala, ultima zi din aceasta saptamana incepe cu ceata si nori, dar ploi nu se anunta. Amiaza nu va mai aduce decat sapte-opt grade Celsius, in loc de 14-15 cat ar fi normal pentru aceasta data Tot friguroasa se anunta si ziua de luni, cu maxime de la un grad, doua in estul Transilvaniei si nordul Moldovei pana la cel mult zece-11 grade in Campia de vest, unde vantul prezinta intensificari dinspre sud. Cerul e insa variabil, asa ca nu vom avea parte de precipitatii serioase, ci doar de ceva burnita izolat si fulguieli care insotesc ceata diminetii.

Capitala incepe ziua de luni tot cu ceata, iar la amiaza abia daca se aduna cinci-sase grade, ceea ce inseamna aproximativ zece grade sub norma, dar macar nu se asteapta nici ploi, nici ninsori.

Marti se innoreaza in aproape toata tara, mai ales spre seara, dar precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ploaie, extinse in jumatatea de sud a tarii si izolate in rest. Vantul insa prinde putere in toate regiunile, mai ales in sud, sporind senzatia de frig. Maximele vor fi intre doua-trei grade si cel mult 12-13. Bucurestenii se mai incalzesc putin marti, maxima urcand la noua-zece grade, dar cerul va fi noros, iar spre seara se asteapta ploi si vant destul de nervos.

Se mai incalzeste spre mijlocul saptamanii viitoare, valorile termice revenind la normal. Vom avea asadar maxime si de 13 grade in sudestul tarii, dar si ploi consistente in regiunile sudice si estice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii