Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pe trei zile. Vezi cum va fi vremea în Dobrogea

ro

03 Dec, 2011 22:44 1077 Marime text

Duminică, vreme frumoasă pentru această dată. În timp ce în sud şi sud-est e cald, în vest, centru şi nord, cerul este acoperit de nori şi local plouă. Vântul suflă slab şi moderat şi maxime între 6 şi 16 grade. În Bucureşti, vreme caldă şi 14 grade în termometre.

Vremea ne oferă o duminică deosebit de caldă pentru această dată.Dar, în timp ce în sudul şi sud-estul ţării vremea rămâne frumoasă, în vestul, centrul şi nordul ţării, cerul este mai mult noros şi local plouă. În nordul Carpaţilor Orientali, trecător este posibil să se menţină lapoviţa şi ninsoarea din timpul nopţii. Pe arii restrânse, în nord-vest, precipitaţiile sunt însemnate cantitativ. Vântul suflă slab şi moderat, şi doar la munte şi în regiunile vestice este mai puternic. Maximele prognozate sunt cuprinse între 6 şi 16 grade.

Şi bucureştenii se bucură de un sfârşit de săptămână cu vreme caldă. Dacă dimineaţa e rece cu obişnuita ceaţă şi zero grade în termometre, la amiază apare soarele, cu puţini nori şi vânt slab şi 13-14 grade, destul de cald pentru această dată.

În regiunile de dincolo de Carpaţi, soarele nu zăboveşte prea mult. Ploi frecvente în Maramureş şi nordul Crişanei, unde cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 litri/mp. În regiunile vestice, vântul suflă cu putere. Maximele sunt însă în continuare ridicate faţă de normele climatologice: 14 grade la Timişoara, 10 la Oradea, 9 la Baia Mare, 8 laClujşi Braşov şi 6 Mirecurea Ciuc.

În sud, vremea încă nu se schimbă semnificativ, rămâne în general frumoasă, chiar dacă cerul nu mai e la fel de senin ca sâmbătă.Totuşi, este cald cu maxime peste 10 grade, până la 14 grade la Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Călăraşi, Ploieşti şi Buzău.

Şi în Dobrogea vremea caldă continuă, soare strălucitor, cer senin şi 14 grade la amiază la Tulcea, Cernavodă şi Constanţa. Sudul şi centrul Moldovei se bucură de vreme frumoasă şi caldă şi duminică. Partea de nord a regiunii, însă, este acoperită de nori şi plouă slab. Dar cald este în toată regiunea: maximele sunt în jur de 12-13 grade.

Luni, în vestul, nordul şi centrul ţării, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi pe arii restrânse cantităţile de apă pot fi însemnate.În restul teritoriului, norii şi ploile ajung seara, chiar noptea următoare. Vântul suflă moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile se menţin mai ridicate decât mediile perioadei, cu maxime ce pornesc de la 8-9 grade în depresiunile transilvane până la 17 grade în Lunca Dunării, la Giurgiu.

În Capitală, luni vremea încă nu se schimbă semnificativ.Totuşi, cerul va fi mai încărcat de nori faţă de duminică, dar ploaia se amână pentru marţi. Dimineaţa termometrele vor arăta 2-3 grade, iar la amiază 14-15.

Marţi, norii şi ploile se extind în zonele extracarpatice.Ploile vor fi prezente în sud şi sud-est, dar neînsemnate cantitativ.

La munte, iarna începe să-şi marcheze teritoriul, predomină ninsorile.În vest, însă, pe parcursul zilei, soarele se arată printre nori. Vântul suflă slab până la moderat şi mai puternic în zona montană.


Temperaturile scad semnificativ: 2-3 grade în depresiunile transilvane şi 10 grade la Tulcea şi Constanţa, valori termice încă peste mediile climatologice.

În Bucureşti, dimineaţa de marţi este mai caldă decât cea de luni, 6-7 grade. Ziua însă este noroasă cu ploaie slabă, iar maxima nu creşte mai mult de 8-9 grade.

sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii