Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pe trei zile Primăvara îşi intră în drepturi

ro

13 Mar, 2011 09:13 1569 Marime text
early_spring_wallpaper_44325000.jpgVremea este în continuă încălzire. Dacă în week-end aţi ieşit la plimbare şi vremea de la începutul săptămânii vă va îmbia să petreceţi mai mult timp afară. Maximele de 17-18 grade de duminică, urcă până la 20-21 de grade luni şi marţi.

Şi astăzi ţara noastră rămâne într-un câmp de presiune atmosferică ridicată, care ţine la distanţă sistemele noroase din Europa. Ne vom bucura aşadar de încă o zi frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul, slab până la moderat.

Ceva intensificări izolate ale vântului vor fi în Câmpia de Vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 19 grade, valori cu 8, chiar 9 grade peste mediile climatologice. Dimineaţă sunt condiţii de ceaţă în regiunile extracarpatice.

În capitală primăvara se întrece pe sine. Va fi tot o zi însorită şi caldă. Temperatura urcă la amiază până la 17-18 grade.

Luni încălzirea continuă. Chiar dacă în partea de nordvest a ţării se adună norii şi lasă câţiva stropi de ploaie, vremea rămâne predominant frumoasă. În sud însă este soare toată ziua. Vântul nu se simte, iar maximele mai câştiga 1, 2 grade faţă de astăzi. Cele mai mari valori, 19-20 de grade se aşteaptă în Muntenia şi cele mai mici 13-14 grade, pe litoral şi in depresiunile din estul Transilvaniei.

În capitală, soare şi 20 de grade la amiază, 10 grade peste media climatologică a acestui moment din martie.

Marţi unele înnorări sunt aşteptate în nordul şi centrul tarii, dar numai izolat va ploua slab. Însă va fi destul soare. În sud, unde norii vor fi rari temperatura încă mai creşte: 20-21 de grade sunt valori ale maximelor care predomină aici, dar cald este şi în restul ţării, peste 15 grade chiar şi în depresiuni şi pe litoral. În capitală, vreme frumoasă şi 21 de grade maxima marţi.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii