Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pe trei zile In jumatate din tara, ploua, in cealalta este canicula

ro

07 Aug, 2010 11:23 1378 Marime text

Plouă sâmbătă în averse, cu cantităţi însemnate de apă în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, zone în care se şi răcoreşte. Duminică va mai ploua în centru, în nord şi est, dar în restul ţării, soarele rămâne la putere. Luni însă, ploile se retrag încet, iar soarele pune din nou stăpânire pe aproape toată ţara.

Dincolo de Carpaţi, plouă, nu lipsesc descărcările electrice, grindina şi nici vântul nu e tocmai liniştit. Dar se răcoreşte. vor fi 26 de grade la Timişoara şi Oradea, 27 în Baia Mare şi Cluj şi 30 în Braşov.

Oltenia şi vestul Munteniei primesc şi ele cantităţi apreciabile de precipitaţii sâmbătă, dar estul Munteniei va trebui să aştepte până seara ploi pentru a se răcori. Aşadar, temperaturile pornesc de la 29 de grade la Craiova şi urcă la 30 în Turnu Severin şi Piteşti, 35 la Giurgiu şi 36 la Călăraşi, Brăila şi Bucureşti, unde disconfortul termic va fi accentuat.

La fel de cald şi neplăcut e şi în Dobrogea, unde soarele nu se lasă umbrit de nori, iar mercurul se dilată la 34 de grade la Tulcea şi 31 la Constanţa.

Duminică, se aşteaptă ploi în centru, în nord şi est. În restul ţării, soarele rămâne la putere. Maximele urmează aceeaşi dinamică: de la 25-28 de grade în regiunile cu ploi la 30-35 de grade în sud-est, unde norii sunt scumpi la vedere.

În Capitală, de altfel, unde cele 33 de grade nu vor fi temperate nici de nori, nici de ploi şi nici măcar de vreo pală de vânt.

Luni însă, ploile se retrag încet. Rămân la nivel local mai mult prin masivele montane din est şi prin jumătatea de nord a Moldovei, dar în rest, soare pe linie.

Temperaturile se vor încadra, astfel, între 25 de grade în estul Transilvaniei şi 34-35 de grade în sud-estul Munteniei, cu 34 de grade şi în capitală.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii