Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo Cum va fi vremea în Dobrogea

ro

01 Sep, 2011 12:04 1071 Marime text

Prima zi de toamnă vine tot cu vreme caldă, de vară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade.

Prima zi de toamnă vine tot cu vreme caldă, de vară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade.

Vremea va fi frumoasă şi caldă astăzi în regiunile de dincolo de munţi.Dar după-amiază şi la lăsarea serii apar norii de ploaie şi aduc câteva ploi scurte, însoţite de descărcări electrice, la munte şi în Maramureş.

Dacă ne raportăm la valorile termice, ziua seamănă cu una de vară autentică: maximele pornesc de la 25 de grade în depresiuni şi ajung până la 30-31 de grade în extremitatea vestică, la Timişoara şi Arad.

În sud, continuă vremea însorită şi caldă.Maximele trec de 30 de grade şi ajung până la 33-34 în Lunca Dunării, iar vântul suflă în general slab.

Nici în Dobrogea nu sunt schimbări în evoluţia vremii: tot timp cald şi frumos. La amiază sunt 30 de grade la Tulcea, 31 la Medgidia şi 29 în Constanţa.

Moldova nu face excepţie de la vremea bună.Şi aici este timp frumos, dar în nordul regiunii şi la munte spre seară, pe arii restrânse pot fi averse şi descărcări electrice. Maximele nu trec de 30 de grade, dar tot depăşesc mediile multianuale: 24 de grade la Suceava, 28 la Iaşi şi 29 la Focşani şi în Galaţi.

În Capitală, ziua va fi însorită şi cu câţiva nori de vreme bună.Vântul bate în general slab şi maxima urcă până la 31...32 de grade.

Presiunea atmosfericănu prezintă variaţii semnificative de la 750 mm coloană de mercur, valoare sub cea considerată confortabilă pentru organismul uman


sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii