Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo- 5 septembrie

ro

05 Sep, 2010 13:32 1107 Marime text

Toamna meteorologică ţine pasul cu toamna calendaristică, aşa că duminică, ploile sunt la datorie şi nici gradele nu sunt prea multe.

Duminică în jumătatea nordică a ţării norii groşi aduc ploi pe arii extinse. În sud însă, norii împart cerul cu soarele destul de generos, şi doar izolat cad câţiva stropi de ploaie. Vântul nu suflă mai tare de moderat, iar maximele în miezul zilei pornesc de la 16 grade în depresiuni şi ating 26 de grade în sudul ţării, la câmpie.

La Bucureşti se anunţă o zi plăcută de toamnă. Cerul este variabil, nu cad precipitaţii şi nici vântul nu are intensificări. Maxima termică este de aproximativ 25 de grade, cu doar 2 grade sub media multianuală a acestei perioade din an.

La munte norii strâng rândurile şi plouă pe săturate, cu precădere în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni. Dar vântul nu se intensifică nici măcar pe creste. În ceea ce priveşte regimul termic, nu se anunţă variaţii semnificative. Vremea se menţine răcoroasă, mai ales în primele ore ale zilei.

La mare însă, după cei câţiva stropi de ploaie de noaptea trecută, norii se risipesc treptat. În primele ore ale zilei mai zăbovesc totuşi deasupra litoralului şi scutură ploi scurte şi slabe. După-amiază însă, soarele răsare generos şi reuşeşte să adune în termometre 23-24 de grade. Nici vântul nu este agitat, iar în apă sunt între 19 şi 21 de grade.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii