Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PROGNOZA METEO - 27 decembrie 2009

ro

27 Dec, 2009 12:19 1162 Marime text

Prognozele meteo ne avertizează că ultima duminică a anului nu este deloc plăcută. Temperaturile încep să se apropie de normalul acestei perioade, arată http://www.realitatea.net/. Astăzi vremea continuă să fie închisă, dar cad precipitaţii în întreaga ţară. În jumătatea nordică a Moldovei şi la munte, vor fi ninsori. Precipitaţiile sunt mixte şi favorizează producerea poleiului în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania. Cam aceleaşi condiţii se întâlnesc în nordul şi vestul Olteniei şi în nordul Munteniei. În sud-est plouă destul de mult, până la 30 de litri pe metru pătrat. În aceste condiţii maximele termice se încadrează între minus 2 şi 6 grade, uşor mai ridicate doar pe litoral.

În Dobrogea temperaturile sunt mai ridicate. http://www.realitatea.net/ spune că 6 grade este maxima zilei la Tulcea şi 8 la Constanta, dar şi aici plouă serios iar vântul suflă cu putere.

Şi la Bucureşti vremea este închisă şi se răceşte. Dimineaţa precipitaţiile pot fi mixte, dar apoi se transformă în ploaie. Temperatura aerului nu depăşeşte 2-3 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo cod galben valabilă astăzi de la ora 6 până la ora 22. Va ninge, iar vântul va viscoli ninsoarea în regiunile din sud-vestul ţării şi zona de munte. În regiunile sudice şi sud-estice va ploua. Cantităţile de apă vor fi mari, pot depăşi pe arii restranse 25-30 de litri pe metru pătrat.

Vreme închisă şi temperaturi în scădere se aşteaptă astăzi în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, cu temperaturi de 4 grade la Arad, Baia Mare şi Oradea, 3 la Cluj şi 0 la Braşov, notează http://www.realitatea.net/. La câmpie plouă local, în timp ce în zonele de deal şi munte sunt precipitaţii mixte şi este posibil să se producă polei.

În regiunile sudice cerul este acoperit de nori şi plouă abundent, iar spre zonele de deal cad şi ninsori. Vântul are intensificări, iar maximele sunt de 4 grade la Drobeta Turnu Severin şi la Giurgiu şi 2 la Craiova.

În bună parte din Moldova cerul este noros, plouă local în sudul regiunii, unde şi vântul are intensificări, iar în centru şi nord predomină ninsorile, dar vântul nu trece de moderat. În aceste condiţii, temperatura aerului este de 0 grade la Suceava, Botoşani şi Bacău şi 4 la Galaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii