Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PROGNOZA METEO - 20 decembrie 2009

ro

20 Dec, 2009 15:24 1337 Marime text

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap - ninsorile, chiar dacă s-au mai domolit, se anunţă din nou peste zi în unele regiuni ale ţării, iar peste noapte, cea mai mică temperatură a atins minus 18 grade, notează http://www.realitatea.net/ . Dincolo de Carpaţi, norii trenează pe cer, dar numai trecător şi izolat mai cad ninsori slabe şi liniştite. Mercurul din termometre însă continuă să ne chinuie, arătând valori de cel mult minus 6 grade la Arad şi minus 5 la Timişoara, Oradea, Baia Mare şi Cluj. Tot minus 6 grade se aşteaptă azi şi la Miercurea Ciuc şi Braşov.

Sudul ţării are şi el în programul meteo tot nori denşi, mai ales peste Muntenia, unde din când în când se mai porneşte şi câte o ninsoare, dar şi lapoviţe care pregătesc terenul... de polei, arată http://www.realitatea.net/.

Vântul continuă să fie alert însă, în condiţiile în care temperaturile diurne nu trec de minus 4 la Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea , ca şi la Alexandria şi Giurgiu.

http://www.realitatea.net/ spune că dobrogenii simt o uşoară încălzire, maximele urcând puţin peste zero grade, cu 3 grade la Mangalia, 1 grad la Tulcea şi 0 la Cernavodă. Predomină aşadar lapoviţele şi ploile, dar sunt condiţii ideale pentru formarea poleiului şi aici, iar vântul continuă să fie puternic.

Bună parte din Moldova are în continuare de luptat cu ninsorile, dar vântul se mai domoleşte. Spre nord, în Bucovina, mercurul nu trece de minus 11-10 grade. O idee mai multe grade în sud, dar tot cu maxime negative: minus 5 grade la Galaţi.

Bucureştenii au pornit la drum azi cu minus 5 grade, dar mercurul nu va urca peste zi prea mult, oprindu-se la minus 3, poate minus 2 grade. Norii scutură peste zi şi câteva ninsori, slabe ce-i drept, iar vântul, care suflă moderat, ascute din păcate senzaţia de frig. Presiunea atmosferică, chiar dacă sub valoarea confortabilă, creşte de la 755 mm coloană de mercur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii