Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profilul atacatorului din Munchen. Ministrul german de interne Este posibil să se fi convertit la creştinism, îl chema David

ro

24 Jul, 2016 09:32 1460 Marime text
Informaţii tulburătoare ies la iveală despre atacatorul de la Munchen. Tânărul de 18 ani îi admira pe autorii crimelor în masă şi era dependent de jocurile video violente, scrie presa germană, citând surse din anturajul lui. Poliţia a stabilit clar că atacul comis de tânăr, în care nouă oameni au murit şi 27 au fost răniţi, nu are nicio legătură cu terorismul. Este vorba despre un caz clasic de persoană dezechilibrata mintal care comite o crimă în masă.
David Ali Sonboly era fiul unor iranieni care au primit azil în Germania la sfârşitul anilor '90. Locuia împreună cu mama, vânzătoare, şi tatăl, şofer de taxi, într-un complex de locuinţe sociale din Munchen.
„Este născut în Germania. Probabil că este musulman şiit, nu sunnit. Pe de altă parte, prenumele David nu se potriveşte, verificăm dacă nu cumva s-a convertit la creştinism, avem indicii că este posibil. Potrivit părinţilor lui, nu era deloc religios”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul german de interne.
David Ali Sonboly studia la o şcoală profesională, dar nu se descurca prea bine şi dădea vina pentru asta pe colegii lui arabi şi turci, care îl tachinau neîncetat.
Coincidență sau nu, trei dintre victimele sale sunt de origine turcă, trei proveneau din familii din Kosovo, iar o alta era de origine greacă.
Băiatul nu vorbea aproape cu nimeni şi petrecea ore în şir în faţa computerului, cu jocuri video violente. Folosea porecla „Psycho” pe internet şi imaginea lui Anders Breivik drept fotografie de profil la Whatsapp. Ca şi Beivik, a folosit un pistol Glock 17 în timpul atacului. Îl admira şi pe tânărul german de 17 ani care a ucis 16 oameni la o şcoală din Stuttgart în 2009.
Şapte dintre cei nouă oameni ucişi de Sonboly sunt adolescenţi, cei mai tineri având 14 ani.
Atacatorul şi-a ales deliberat victimele dintre adolescenţi. I-a adunat pe tineri după ce a publicat un anunţ pe Facebook, de pe un cont piratat, în care spunea că la fast-foodul de lângă centrul comercial Olympia sunt reduceri
 
www.digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii