Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii se pregatesc de proteste

ro

18 Mar, 2009 22:18 733 Marime text

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îşi rezervă dreptul de a-şi retrage semnătura de pe Strategia „Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii", având în vedere faptul că atât Preşedinţia, cât şi Guvernul României nu respectă prevederile acesteia, a declarat, pentru Agerpres, Aurel Cornea, preşedinte al FSLI.


Colegiul Naţional al Liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ întrunit miercuri la Bucureşti a analizat problemele învăţământului românesc şi ale salariaţilor acestuia, după trei luni de guvernare PD-L-PSD şi a constatat că aplicarea Legii nr.221/2008 imediat după câştigarea alegerilor, slogan aducător de voturi pentru actuala coaliţie, este tot mai departe de a deveni realitate.

'Neaplicarea acestei legi scoate în evidenţă dispreţul fără margini pe care îl manifestă clasa politică faţă de personalul didactic, categorie socio-profesională care continuă să fie discriminată în comparaţie cu alte categorii de salariaţi bugetari', susţine Aurel Cornea.
Totodată, liderii au constatat că măsurile de reducere a unor sporuri şi drepturi pentru salariaţii bugetari pe care intenţioneză să le ia Guvernul României, conduc la o adevărată curbă de sacrificiu la care vor fi supuşi salariaţii din învăţământ.

'Nu există o viziune coerentă şi unitară în ceea ce priveşte reforma în învăţământ, iar măsurile luate de minister, secvenţial, nu pot conduce decât la haos iar planurile-cadru pentru învăţământul liceal au fost modificate de MECI, în pripă şi haotic, fără să se facă un studiu de impact şi o analiză profesionistă, măsură care a condus la crearea unei stări de tensiune în rândul dascălilor, elevilor şi părinţilor', afirmă liderul sindical.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Liderilor FSLI a hotărât consultarea membrilor de sindicat, pentru redeschiderea conflictului de muncă suspendat în luna noiembrie a anului trecut. Calendarul acţiunilor de protest va fi stabilit de comun acord cu celelalte federaţii sindicale reprezentative din învăţământ.

Sursa: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii