Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii de la Liceul Ovidius au scos elevii în curtea şcolii să protesteze în locul lor? (video)

ro

25 May, 2016 21:16 3748 Marime text
La Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța a avut loc astăzi un protest. Este vorba despre o manifestare de indignare faţă de subfinanţarea învăţământului. Sindicaliștii și-au propus să protesteze în perioada 25-27 mai. Iniţial s-a vorbit de o manifestare la care să participe fiecare unitate de învăţământ, în pauza mare, prin ieşirea tuturor în curtea şcolii, pe fondul sunetului neîntrerupt al clopoţelului.
 
Protestul este parte a Iuptei pentru atingerea obiectivului de alocare a procentului de 6% din Produsul Intern Brut Educaţiei. Însă multe unităţi şcolare din Constanţa nu se alătură acestui protest.
 
Să revenim însă la Liceul Ovidius. Ei bine, un cititor ne-a trimis la redacţie povestea protestului de la această unitate de învăţământ. Vom reda integral textul cititorului, pentru a vă face o idee despre ce s-a întâmplat acolo. Menţionăm că cititorul pune punctul pe "i" și în ceea ce privește anumite probleme din sistemul educațional și ridică niște întrebări raționale, de bun simț. Citiți și analizați:
 
"Buna ziua! În cursul zilei de azi, la liceul Ovidius din Constanţa, a avut loc un protest cu privire la HG care s-a aprobat recent.Toate bune şi frumoase, dar au fost şi elevii implicaţi în această manifestare fără a îi anunţă cineva din timp şi a le explică pentru ce se manifestă. Copiii au fost obligaţi, într-un fel sau altul de profesori, să iasă în pauza de la ora 11.00 şi primele explicaţii le-au primit abia când au ajuns afară, în curtea şcolii. Din explicaţiile profesorilor organizatori, mesajul adunării este mărirea salariilor şi atât?! Dar de bani pentru cărţi noi sau cărţi gratuite pentru clasele XI şi XII ori pentru atâtea alte lucruri nu este nevoie? Îmi pun această întrebare deoarece în acest timp se strânge fondul şcolii la
această şcoală, care este 50 de lei de la fiecare elev. Iar lucrul cel mai penibil a fost că din toţi profesorii liceului la protest au ieşit doar 6-7 şi restul stăteau bine mersi în cancelarie uitându-se la elevii care cereau salarii mai mari pentru ei...
Din păcate se vede din nou la aceste manifestaţii din toată ţară că mentalitatea multor profesori nu s-a schimbat şi ei se văd că nişte zei, iar copiii trebuie să îi admire, chiar dacă respectul reciproc lipseşte cu desăvârşire. Oare dacă s-ar dublă salariile de mâine, îşi vor face meseria aşa cum trebuie şi se vor ocupa de elevi? Sau îi va interesa să câştige şi mai mulţi bani şi îşi vor vedea mai departe de meditaţii. Orice elev ar spune că la mai mult de jumătate din ore nu se face absolut nimic şi este pur şi simplu timp pierdut. Îi respect pe profesorii care îşi fac meseria cu drag, dar aceştia reprezintă maxim 10-15% din totalul didactic. Există numeroase cazuri de profesori şi chiar inspectori şcolari din liceul Ovidius că nu îşi fac orele şi trec rar pe la şcoală. Un ultim lucru îl mai menţionez: dacă ar fi fost organizat un protest al elevilor cu privire la slaba calitate a orelor sau cu privire la programa veche de 15-20 de ani, nu erau oare arătaţi cu degetul şi sancţionaţi conform articolului Art. 139 din ROFUIP (articol abuziv)?
Le urez succes cu protestele care urmează zilele următoare şi mi se pare chiar foarte normal ca în acelaşi timp cu salariile, calitatea şcolii româneşti să nu crească deloc. Vă mulţumesc pentru timpul acordat!".


Menționăm că am încercat să luăm legătura cu directoarea acestei unități de învățământ însă prima oară era în timpul orelor de curs, iar apoi nu a mai răspuns la telefon. Vom reveni cu punctul său de vedere imediat ce ne va fi remis. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii