Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii cer scăderea notei de promovare a examenului de definitivare

ro

21 Jul, 2016 08:54 2240 Marime text
Nemulțumiri printre profesori legate de examenul de definitivare.

Aceștia cer scăderea notei minime de promovare a examenului de definitivare în învățământ de la 8 la 7, ori revenirea pe sistemul vechi de promovare de până în 2012 (matematică oral și medie mai mică de promovare).

Nemulțumirile cadrelor didactice au fost făcute publice în mediul online, unde aceștia au inițiat o petiție pentru a-și susține revendicările.

„Profesorii din învățământul preuniversitar solicită scăderea notei minime de promovare a examenului de Definitivare în învățământ de la 8 la 7 sau revenirea pe sistemul vechi de promovare de până în 2012 (matematică oral și medie mai mică de promovare)“, au scris profesorii în mediul virtual..

„Dat fiind numărul mic de personal ce dorește să rămână pe posturi didactice și faptul că până în 2012 definitivatul avea nota minimă de promovare 6, solicităm modificarea metodologiei și înlesnirea obținerii acestui grad didactic esențial pentru dezvoltarea carierei didactice“, au explicat inițiatorii petiției.

„De asemenea, solicităm extinderea timpului de valabilitate pentru inspecțiile speciale de definitivat, ceea ce nu știu cei din exterior este faptul că un cadru didactic debutant consumă extrem de multe resurse (materiale și emotionale) în pregătirea inspecțiilor. Ar fi justă extinderea valabilității acestora pe un număr de 2-3 ani“, au conchis cadrele didactice care au avut această inițiativă.

Până la acest moment, peste 730 de profesori din toată țara și-au exprimat acordul cu privire la solicitarea de a se scădea nota.

„Nu este corect ca unii să se fi definitivat cu 6 și noi să ne zbatem cu anii pentru 8!!“, a scris un profesor, fiind urmat de un altul care este de părere că, de asemenea, nu este corect „să ni se anuleze alt examen promovat (titularizare) din cauza nepromovării definitivatului!“.

De asemenea, cadrele didactice semnatare ale petiției mai arată că nici timpul alocat pregătirii examenului nu este suficient comparativ cu cerințele acestuia.

Petiția online poate fi semnată aici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii