Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesii in care bacsisul este de trei ori cat salariul

ro

06 May, 2010 18:53 1380 Marime text

Barmanii şi ospătarii, taximetriştii, angajaţii din cazinouri, personalul hotelier, dar şi asistentele medicale şi medicii care lucrează la stat au printre cele mai mici salarii, însă îşi pot creşte de trei - patru ori veniturile din bacşiş.

Barmanii şi ospătarii au salarii care variază între 100 şi 300 de euro în funcţie de club, dar şi de experienţa profesională, în timp ce bacşişul poate ajunge până la circa 700 de euro lunar.

Şi pentru angajaţii din cazinouri, bacşişul este mai important decât salariul. Un dealer sau un crupier are un salariu fix ce poate varia între 150-170 de euro pe lună, în timp ce sumele încasate din bacşiş sunt de regulă de trei- patru ori mai mari şi pot ajunge, în funcţie de notorietatea cazinoului, până la 700 - 800 de euro.

Taximetriştii fac şi ei parte din categoria celor care primesc bacşiş, şoferii de taxi pot încasa până la 50 de lei pe zi, ceea ce înseamnă un plus de aproximativ 300 de euro pe lună.

Şi recepţionerii şi valeţii din industria hotelieră câştigă pe lângă salariu sume importante din bacşiş. Salariul acestora poate ajunge la 2.000 de lei în funcţie de studii, pregătire, specializare, experienţă şi aptitudini, dar poate fi dublat uşor din bacşiş.

Medicii sunt cei care obţin cele mai mari venituri din bacşiş sau din plăţile informale cum se spune în domeniu. Chirurgii şi anesteziştii sunt cei care primesc cele mai mari sume. Datele neoficiale arată că un asistent medical îşi poate suplimenta veniturile cu până la 2.000 de lei pe lună.

În cazul medicilor, plăţile informale variază în funcţie de numărul clienţilor, dar şi de specializare cadrului medical.Un medic internist poate câştiga până la 2.000 de lei pe lună, iar un antestezist poate primi până la 300 de lei pe intervenţie. Cele mai mari sume le primesc medicii chirurgi, în special, cei care operează afecţiuni mai complicate. De exemplu, un medic cardiolog poate primi lunar 1.000-1.500 de euro pe lângă salariul de bază.

Sursa: realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii