Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof.univ.dr. Virgil Nemoianu de la Catholic University of America lansează mai multe volume la Constanța

ro

16 Oct, 2017 19:46 1788 Marime text
Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța şi Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor vă invită Marți, 17 octombrie 2017, la ora 12.00, în sala Umberto Eco a Universității „Ovidius” din Constanţa (Campus Universitar, Aleea Studenților, nr.1), la lansarea cărților prof.univ.dr. VIRGIL NEMOIANU de la Catholic University of America.
  
Este vorba despre volumele O teorie a secundarului. Imperfecțiune și înfrângere și Înțelepciunea calmă. Di@loguri în cyberspace cu Robert Lazu. România noastră. Conversații berlineze. Varia. Dialoguri și interviuri. (Editura Spandugino, București, 2017), o contribuție esențială la istoria ideilor literare și la reflecția cu privire la rostul culturii în societatea postmodernă.
  
Profesorul VIRGIL NEMOIANU este unul dintre ei cei mai cunoscuți intelectuali români a cărui activitate teoretică a marcat spațiul de reflecție occidental și a conferit științelor umaniste acea dimensiune universalistă care le-a consacrat ca instrument formativ și deliberativ.
  
Prezentarea conferențiarului este realizată de prof.univ.dr. Cristina Tamaș (decanul Facultății de Litere) și prof.univ.dr.habil. Angelo Mitchievici (preşedintele Filialei Dobrogea a USR).
  
Vor prezenta cărțile, prof.univ.dr. Lăcrămioara Berechet, conf.univ.dr. Alina Buzatu și prof.univ.dr.habil. Angelo Mitchievici. Prezentarea cărților va fi urmată de un dialog cu profesorul VIRGIL NEMOIANU și de o sesiune de autografe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii