Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Producătorii de tutun din România solicită urgentarea adoptării legii de transpunere a Directivei Tutunului

ro

07 Sep, 2016 15:19 1057 Marime text
Producătorii de tutun din România solicită autorităților urgentarea adoptării legii de transpunere a Directivei Tutunului și o perioadă de tranziție de trei luni de la publicarea normelor metodologice de aplicare a legii, pentru conformarea producției la noile reglementări, și de șase luni pentru curățarea pieței de produsele vechi, anunță Agerpres.

„După publicarea normelor, am solicitat un termen rezonabil, de trei luni, pentru conformarea producției, și de șase luni pentru curățarea pieței", a declarat astăzi, director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria, Gilda Lazăr.

Legea de transpunere a Directivei 40/2014 nu a fost adoptată în Parlament, deși termenul limită a fost 20 mai 2016. În plus, producătorii spun că, dacă legea nu este adoptată în debutul acestei sesiuni parlamentare, există pericolul real pentru ratarea celui de-al doilea termen obligatoriu, prevăzut de Directivă, respectiv 20 mai 2017, dată la care, pe piață, ar trebui să existe doar produse conforme noilor reglementări.

Totodată, întârzierea transpunerii Directivei va afecta și exporturile de tutun, care sunt estimate la un miliard de euro în 2016, mai scrie sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii