Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul general trimite președintelui Iohannis cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea

ro

12 Oct, 2016 12:38 1294 Marime text
Procurorul general Augustin Lazăr a trimis astăzi  președintelui Klaus Iohannis cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului vicepremier Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.
 
"În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituția României și art. 12 și art. 19 din Legea nr. 115/1999, ale deciziei Curții Constituționale nr. 270/10.03.2008 și ale art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat președintelui României să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale față de Oprea Gabriel, fost ministru al Afacerilor Interne și viceprim-ministru pentru Securitate Națională, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în modalitatea normativă prevăzută de art. 192 alin. 1 și 2 din Codul penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.
 
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea președintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.
 
Solicitarea a fost transmisă după ce Gabriel Oprea a demisionat din Senat.
 
Potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator este condiționată de obținerea unui aviz din partea președintelui României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii