Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Procurorul general – „Sunt indicii foarte puternice” că victima accidentului este Dan Condrea, patronul Hexi Pharma

ro

23 May, 2016 09:18 2316 Marime text
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat astăzi că sunt „indicii foarte puternice” care arată faptul că victima accidentului de seara trecută este patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.
 
„Este vorba de o cercetare în curs și nu ar fi bine să comentăm în acest sens, deși indiciile sunt foarte puternice în acest sens, adică este vorba de autoturismul acestei firme, de o persoană care are asupra sa documentele respective și sunt indicii puternice că este vorba de acea persoană, care este însă în procedură de identificare”, a declarat Augustin Lazăr, potrivit RomâniaTV.
 
Acesta a mai precizat faptul că fost reluate cercetările la fața locului, pentru ca anchetatorii să se asigure că toate mijloacele materiale de probă au fost identificate, ridicate și conservate. La fața locului au venit și anchetatori de la Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române, care este „cel mai înalt nivel al științei polițienești”, conform lui Lazăr.
 
„Există o metodologie de cercetare în aceste situații, iar polițiștii și procurorii care au mers acolo la fața locului au efectuat cercetarea, pas cu pas, conform acestei proceduri care este în curs și, întrucât a intervenit acum seara, ea a fost reluată în această dimineață cu resurse superioare, adică vreau să vă asigur că ceea ce fac organele Poliției Judiciare și procurorii la fața locului este ceva care e profesionist și au făcut nenumărate astfel de cercetări, nu este o problemă extrem de complicată să cercetezi un accident de circulație”, a completat procurorul general, potrivit aceleiași surse.
 

UPDATE, ora 10.06:

„Astăzi, pe baza acestor documente, se putea evalua și se va evalua care este prejudiciul în cauză pentru a putea aprofunda ancheta și pentru o eventuală extindere a urmăririi penale era necesară clarificarea problemei dacă există sau nu prejudiciu în cauză. Atunci putem ști dacă este prezentă ipoteza de anchetă conform căreia există o infracțiune de înșelăciune agravată, iar în această situație desigur că era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoștință noua învinuire și, de asemenea, să își poată pregăti apărările, iar după ce persoana respectivă era încunoștințată, audiată, față de ea se puteau lua anumite măsuri preventive”, a precizat Lazăr, potrivit agerpres.ro.

Tot el a mai precizat că procurorii nu puteau lua o măsură preventivă în cazul lui Dan Condrea, înainte de a se stabili care este prejudiciul în dosarul dezinfectanților.

„Înainte să știm prejudiciul, nu este posibil să luăm măsuri preventive împotriva cuiva pentru că nu există certitudinea existenței unei anumite infracțiuni, pas cu pas se clarifică aceste lucruri. Astăzi, ele erau foarte clare și există indicii foarte clare că astăzi el ar fi fost audiat și s-ar fi întâmplat mai multe lucruri pe care el le-a știut. De regulă, cei în cauză știu cel mai bine pentru că ei cunosc faptele pe care le-au comis și atunci știu la ce să se aștepte. Eu vă spun din experiența profesională personală — cei care sunt vizați de ancheta penală știu foarte bine la ce să se aștepte și atunci când s-au ridicat documentele și se cunoaște prejudiciu ei știu că vor fi chemați cu avocatul, că vor fi încunoștințați. Iar apoi, când este un prejudiciu mare, toată lumea intuiește ce se întâmplă, ce măsuri preventive se iau”, a cmpletat Lazăr, conform aceleiași surse.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii