Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Procurorul general își începe mandatul în forță. Va reîncepe urmărirea penală în ”Dosarul Revoluției” (document)

ro

05 Apr, 2016 17:23 1641 Marime text
 
Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a anunțat, în această după-amiază, într-o conferință de presă, că a cerut redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluției din '89.
 
Licu a criticat, în conferință, modul în care au fost anchetate până acum evenimentele din decembrie 1989, subliniind că, în opinia sa, nu au fost valorificate probe și documente ale mai multor instituții ale statului român.

 

”Modul în care s-a desfășurat ancheta nu corespunde exigențelor CEDO, în ceea ce privește obligația statului de a efectua o anchetă efectivă. Contrar procurorilor militari, am constatat faptul că nu a intervenit prescripția răspunderii penale”, a declarat procurorul general.
 

UPDATE, ora 23.24:

În cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 11/P/2014 privind fapte comise în contextul evenimentelor din decembrie 1989, ce au avut ca rezultat decesul, rănirea şi lipsirea de libertate a unor persoane, precum şi distrugerea unor bunuri, prim adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin ordonanţa din 5 aprilie 2016, a dispus infirmarea ordonanţei de clasare din data de 14 octombrie 2015 a Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi redeschiderea urmăririi penale în cauză. Redeschiderea urmează a fi supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Un extras din ordonanţă poate fi vizualizat accesând secțiunea „Documente”. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii