Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii trimit în judecată directorul economic al SC CET SA Bacău suspect de luare de mită

ro

12 Oct, 2015 15:59 1124 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Gabriela Mazilu, director economic al SC CET SA Bacău, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită și Ovidiu Mazilu, administrator al unei societăți comerciale, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La începutul anului 2010, în calitate de director economic al SC CET SA Bacău, inculpata Gabriela Mazilu, prin intermediul soțului său, inculpatul Ovidiu Mazilu, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale, un procent de 5% din valoarea unui contract de furnizare şi transport a cărbunelui energetic, în valoare totală de 12.705.000 lei fără TVA, încheiat între cele două societăţi.    
În schimbul acestor bani, inculpata Gabriela Mazilu a promis că va facilita plata la timp, de către SC CET SA, a facturilor emise de firma respectivă şi că îi va facilita omului de afaceri încheierea unor noi contracte de transport şi furnizare a cărbunelui cu societatea la care era angajată.
 
     În luna august 2010, în temeiul aceleiaşi înţelegeri, inculpata Gabriela Mazilu a primit de la administratorul aceleiaşi societăți comerciale, prin intermediul firmei soțului său, suma totală de 650.000 de lei.   
 
În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ce aparţin inculpaţilor.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



Sursa foto: bacau.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii