Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Procurorii militari au dechis un dosar pentru ucidere din culpă în urma prăbușirii elicopterului SMURD

ro

02 Jun, 2016 17:19 2568 Marime text
Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu prăbușirea elicopterului SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș - Republica Moldova, în urma căruia patru persoane au decedat, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
 
În urma accidentului patru persoane au murit. Este vorba despre pilot, copilot și două cadre medicale.
 
Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog a declarat astăzi că Ministerul de Interne a activat celula de criză după prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova.
 
De asemenea, ea a subliniat că toate aeronavele de tip EC 135 vor rămâne la sol.
 

UPDATE, ora 17.44: - Oficial


Astăzi, s-a constituit un dosar penal la nivelul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul  Militar Iaşi, dosar ce a fost preluat de către Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind accidentul aviatic petrecut în cursul zilei de astăzi în localitatea Haraghis. Republica Moldova, când, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, s-a înregistrat decesul a patru persoane, care se aflau la bordul aeronavei.
 
Cercetările sunt efectuate sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (art. 192 din Codul penal),  neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal) şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 350 din Codul penal).
 
O echipă mixtă formată din procurori militari şi specialişti criminalişti urmează să se deplaseze în Republica Moldova, pentru a colabora cu autorităţile judiciare din această ţară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii