Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA cer efectuarea urmăririi penale a senatorului Viorel Ilie

ro

25 Aug, 2017 14:20 1518 Marime text
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.

Astfel, a început urmărirea penală a senatorului Viorel Ilie. Totodată acesta este şi ministrul pentru relația cu Parlamentul în Parlamentul României.  Viorel Ilie este cercetat pentru instigare la infracțiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

În același dosar, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus urmărirea penală şi față de suspecții Felicia-Elena Pop, directoare de cabinet a ministrului pentru Relația cu Parlamentul (MRP), Maria Alexandrescu, angajată în cadrul MRP, membră a comisiei de concurs şi Mihai-Cornel Zaharia, angajat în cadrul MRP, membru al comisiei de concurs.

Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale și față de Viorel Ilie are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există suspiciunea că acesta ar fi organizat un concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale de execuție pe perioadă nedeterminată.

Potrivit comunicatului de presă emis, concursul ar fi fost aranjat, astfel încât anumiți candidați agreați de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Viorel Ilie) să ocupe funcțiile, în detrimentul altora, criteriul competenței devenind total nerelevant.

Astfel, în perioada 20 – 31 iulie 2017,  Ilie Viorel, a determinat-o pe suspecta Felicia-Elena Pop, să solicite membrilor comisiei de concurs Maria Alexandrescu şi Mihai-Cornel Zaharia, subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă din data de 31 iulie 2017.

„La data de 28 iulie 2017, suspecții Alexandrescu Maria şi Zaharia Mihai-Cornel au pus la dispoziţia  directoarei de cabinet subiectele şi baremele de corectare aferente probei scrise, știind că respectivele informaţii nu erau destinate publicităţii și că urmează a fi dezvăluite anumitor candidați ce urmau să susțină proba scrisă. În aceeași zi, directoarea de cabinet, suspecta Pop Felicia-Elena  a dat  candidaților agreați subiectele și rezolvarea lor. Pe lângă faptul că aceștia au avut acces la subiectele de concurs și la rezolvarea lor, fiind vădit favorizați față de ceilalți candidați,  a reieșit ca ei, potrivit înțelegerii, au și întocmit lucrările anterior examenului, iar în ziua examenului trebuia ca lucrările scrise în sala de examen să fie  înlocuite cu cele ce fuseseră deja redactate acasă, de către candidații favorizați.”, se arată în comunicatul de presă emis de Direcţia Naţională Anticorupţie.


Se pare că nu toți candidații favorizați ar fi îndeplinit condițiile de vechime pentru a ocupa posturile. În acest sens, anterior organizării concursului, ministrul Viorel Ilie  a  dispus modificarea statului de funcții, astfel încât să fie posibilă angajarea acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii