Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurori suspendați din magistratură

ro

27 Jul, 2016 11:29 2036 Marime text
Procurorul Traian Eduard Ndelcuță a fost suspendat din funcția de magistrat. Aceeași măsură a fost luată și în cazul colegului său de breaslă, Iulian Costin Văduvan. Cei doi fuseseră deferiți instanței de anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție.

Deciziile legate de suspendarea celor doi procurori au fost luate de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, „ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni“, potrivit autorităților.

Magistratul Traian Eduard Nedelcuță este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, iar colegul său, Iulian Costin Văduvan, este procuror al Parchetului Judecătoriei Sinaia.

Hotărârea ca cei doi să fie suspendați din funcție „a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii